Een groots moment

Super trots

Wat een ervaring was het, om deze website zelf te bouwen. Als ik geweten had hoeveel uren dit zou vergen, zou ik er denk ik vanaf gezien hebben… Maar soms is het goed om iets niet te weten. Want ik ben super trots op mezelf! En op het eindresultaat! Niet perfect maar dat is niet waar ik naar streefde. Want dan zou de website pas goed zijn als er niets meer aan veranderd hoefde te worden. Terwijl verandering bij het leven hoort. Ik ondervind dit momenteel ook weer. Mijn jongste was gisteren jarig, ze mocht vier kaarsjes uitblazen. Een groots moment. Want zoals ze zelf zei: Nu mag ik naar school! De teleurstelling was groot toen ik aangaf dat het nog een paar dagen duren zou vanwege de vakantie. Het kan haar niet snel genoeg gaan.

Link naar geboorte

Dit is te linken aan haar geboorte: deze ging zo snel, dat het een onverwachte thuisbevalling werd (een hele bijzondere ervaring, na twee poliklinische bevallingen). Dit heeft haar een bepaalde imprint meegegeven. En die leeft ze tot op de dag van vandaag. Zoals wij volwassenen dat ook doen. Meestal onbewust. Door Geboorte In Kaart (GIK) ben ik me hier echter bewust van geworden. Er vallen geregeld nog kwartjes, aangaande mezelf en de kinderen. Gedrag is altijd logisch, zoals de slogan van Geboorte In Kaart luidt. Op deze site komt ie ook herhaaldelijk voorbij. Ik kan niet anders meer denken en kijken naar gedrag! Het verklaart zo veel en brengt compassie als het om gedrag van je kinderen (of anderen om je heen) gaat waar je je tot dan toe gemengde gevoelens bij kon hebben. Maar ik ben ook milder naar mezelf geworden hierdoor. Ook ik ben ooit geboren en heb een bepaalde blauwdruk meegekregen. Een blauwdruk die ik zo’n drie jaar geleden in kaart heb gebracht. Ik ben mezelf (en mijn gedrag) hierdoor beter gaan begrijpen. Waar die neiging naar perfectionisme vandaan kwam. Op dat punt gekomen, kon ik nieuwe besluiten gaan nemen. Wat de website ten goede is gekomen.

Het was niet mijn oorspronkelijke idee, om deze zelf te gaan bouwen. Ik had hier een tijd terug al iemand voor benaderd. Uiteindelijk heeft zij alleen het logo voor mijn praktijk gemaakt. Ik was op een cursus gestuit waarmee ik zelf kon ‘webbouwen’ en dat leek me toch handiger. Ik zou de website dan in eigen beheer hebben en kunnen aanpassen wanneer ik dat wilde. Een nadeel was, dat de cursus aanving op een moment dat ik er eigenlijk nog niet klaar voor was.

Nog niet zover 

Ik ben eerder geboren dan de dag waarop mijn moeder was uitgerekend. Ofwel voor de à terme datum. Ik ben de jongste van drie, mijn moeder en vader hoopten deze keer op een thuisbevalling. En ze hadden de grote wens dat de huisarts de bevalling begeleiden zou. De huisarts had echter te kennen gegeven dat hij op een bepaalde datum op vakantie zou gaan. Dit legde er een bepaalde druk op. Een druk die ik ook heb gevoeld. En zo komen er vaker dingen op mijn pad die om een bepaalde voorbereiding dan wel afhandeling vragen terwijl ik gevoelsmatig nog niet zover ben. Wat in zekere zin druk legt op mij. Of zo voelt het althans, want ik ben degene die dat doet. Daar is niemand anders dan ikzelf verantwoordelijk voor. Alleen al dat besef geeft ruimte. Want ik heb geen invloed op wat een ander doet, maar wel op mijn eigen handelen!

Nieuw besluit

Ik doorzie het patroon steeds vaker en ook sneller sinds ik met GIK ben gaan werken. En ik weet nu dat ik ook anders kiezen kan. Zoals ik bewust de tijd genomen heb voor het bouwen. Ergens was daar steeds de gedachte dat ik verder had moeten zijn, dat de website al eerder af moest zijn. Maar was dat zo? Nee! Ik kon er zo lang over doen als IK wilde. Ik mocht die druk van mij(n schouders) af laten glijden. En ik mocht zelf bepalen wanneer ik ‘m lanceren zou. Een nieuw besluit, zoals we dat noemen in een GIK sessie.

Keuzes

Aangaande het logo, had ik wel al een idee hoe ik deze hebben wilde. Ik stuurde een schets hiervan op en kreeg binnen twee weken drie opties toegestuurd. En toen moesten de eerste keuzes gemaakt worden. Spannend! Want welk ontwerp paste het beste bij mijn ideeën over/wensen voor de praktijk? Ik koos voor het ronde logo, welke ik het zachtst vond overkomen.

De cirkel rond

Maar waarom nu een paardenbloem, vraag je je wellicht af. Welnu, deze wordt geassocieerd met kracht en heling. Voor mij verwijzen de losse pluisjes naar loslaten en zo dichterbij je gevoel komen. De kern van de paardenbloem wordt zo ook (meer) zichtbaar. Op de foto waarop mijn schets gebaseerd was, had deze een speciale vorm. Die van een hart: het symbool voor gevoel. Een vriendin die het concept logo zag, beschreef aan me hoe zij het geïnterpreteerd had toen ze het voor het eerst zag: Als gevoelens die in je zitten en door je worden meegedragen. En die eruit komen wanneer ze getoond worden. Zo was voor mij de cirkel rond! (net als het logo ;-))

Stap voor stap kreeg ook de website vorm. Zie hier het resultaat van al mijn inspanningen!

Verfijning versus afronding

Ik heb er een hoop van geleerd. Ook van de mensen om mij heen die met me meekeken en –dachten. Ze gaven me waardevolle dingen terug waardoor ik de site nog meer kon verfijnen. En zo was er ook de vriendin met verstand van zaken die mij opbouwende feedback gaf over de opbouw van de teksten. En er waren mensen die informeerden naar de stand van zaken. Dit bracht mij weer op de ‘main road’. Ik kan soms nog wel eens een zijweg willen inslaan. Dat soort wegen hebben vaak heel wat moois te bieden, maar soms kunnen het ook afleiders zijn. Niet helpend als je tot afronding wil komen.

Mijlpaal

Maar zoals gezegd heb ik hier toch mijn eigen moment voor gekozen. Met enige druk erop. Maar deze legde ik mezelf nu bewust op. Een markant verschil. Zoals genoemd, was het gisteren de geboortedag van mijn jongste. De vierde verjaardag is toch een belangrijke mijlpaal. Ook voor mij als moeder. Maar er was ook een mijlpaal voor mij als professional, want ik voerde die dag de laatste aanpassingen door. Waarna de website gereed was om te lanceren. Dubbelop feest dus!

En ook wel spannend. Echter, zoals ik hoop een voorbeeld te (zullen) zijn voor mijn dochter, is zij er ook een voor mij. Ze gaat ervoor! En toont alle vertrouwen in de sprong in het diepe, die zij volgende week maken zal. Omdat ze vertrouwen heeft in zichzelf. Hoe mooi is het als je dochter je dat (voor)spiegelt?

Zichtbaar

Met de lancering is ook het moment van zichtbaar worden aangebroken. Zichtbaarheid is ook een van de thema’s die geregeld aan bod komen in een GIK sessie. Waar het voor de een totaal geen issue is, kan het dat wel zijn voor de ander. Hoe en wat verwerk ik in een andere blog. Op een ander moment. Nu blijf ik nog wat langer stilstaan bij dit voor mij zo heuglijke moment!

Met Ruimte voor Gevoel

#website #afronding #mijlpaal #trots #blij #dankbaar

 

RvG | Copyright 2021

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik nodig je van harte uit om ook de rest van de website te bekijken. Laat gerust je gegevens achter als je ergens vragen over of interesse in hebt. Ik zal dan spoedig contact met je opnemen (op het door jouw opgegeven moment)!
Hartegroet, Jitske