AANBOD

Ontspanning & heling

Ontspanning in hoofd en lichaam

Zwangerschaps-/mama massage 

Uit onderzoek is gebleken dat massage helpt om klachten waar je als zwangere of mama last van kunt hebben (zoals vermoeidheid, last van je rug/nek/bekken, minder goed slapen, vasthouden van vocht, spanningen) te verlichten of zelfs te laten verdwijnen.
Bij de vrouwen uit de onderzoeksgroep daalde het stressniveau en ze gaven aan minder depressieve gevoelens te hebben en beter te slapen.
Het onderzoek wees tevens uit dat je door zwangerschapsmassage minder kans maakt op een licht gewicht baby en minder kans op een vroeggeboorte. Serieuze voordelen.
Daarnaast verbetert het je doorbloeding, versterkt het je immuunsysteem en helpt het je om (weer) lekker in je vel te zitten.

Het mooie is, dat dit ook op het welbevinden van je baby doorwerkt!

Ik geef de zwangerschapsmassage vanaf 12 weken zwangerschap, zowel in de praktijk als bij je thuis. Mits er geen contra-indicaties zijn, kan dit in principe (herhaald worden) tot het einde van je zwangerschap!

Voor deze massage heb ik een massagetafel en kussen speciaal voor zwangere vrouwen. Hierdoor blijft er sprake van een goede ondersteuning van de (groeiende) buik en kan je (rug) optimaal ontspannen, of je nu in het tweede of derde trimester zit!

De tafel is inklapbaar en kan zodoende ook bij een massage aan huis worden ingezet. Net als het (heerlijk zachte!) kussen, dat uit losse delen bestaat. Samen met jou ga ik na hoe je lijf, en in het bijzonder je zwangere buik, hier het beste mee kan worden ondersteund. Afgestemd op jouw voorkeuren/behoeften van dat moment. Zo kan de massage evt. ook in zijlig of zittend worden gegeven als er klachten zijn waardoor een (volledige) massage in buiklig geen optie is.

De mama massage geef ik vanaf ca. 6 weken na de geboorte van je kindje. Deze zal qua invulling ook zoveel mogelijk worden afgestemd op jouw voorkeuren/behoeften van dat moment.

Beide massages zijn zowel overdag als ’s avonds te plannen! Sommige vrouwen ontspannen eerder en/of meer in hun eigen vertrouwde omgeving. Daarnaast wordt het vaak als meerwaarde ervaren dat ze na afloop zo met een kopje thee op hun eigen bank kunnen plaatsnemen of (als ze dat willen) direct onder de douche/naar bed kunnen. Vaak vallen ze heel snel in (een diepe) slaap! Zo ontspannen als ze dan zijn…

Ter afronding van een zwangerschapsmassage mag je – als je dat wil – een kaart (uit de kaartenset van Wendy van der Pas – van Heesch van Praktijk Sada) uitkiezen die je nog verder helpen kan om in contact te komen met je ongeboren kindje. Deze wordt op gevoel uitgekozen.
Aan het eind van een mama massage kan er een kaart uit een andere kaartenset (de Inner Compass Cards) worden getrokken.

Je zult ontdekken dat je precies de juiste kaart kiest voor dat moment!

Cliënte over het effect van de behandeling: 

“Het voelt alsof ik nu meer mezelf ben en ik meer mijn eigen ruimte kan innemen.”

Verbroken Verbinding Massage

De Verbroken Verbinding Massage is een helende massagevorm met een diepe werking en is speciaal gericht op het vinden van de geboortepatronen van jou of je kind(je).
Bij deze massage worden de voeten behandeld. Te weten de zogenoemde pre- en perinatale lijn, waar de eerste ervaringen liggen die spanningen kunnen brengen in de wervelkolom en daarmee in de rest van het lichaam. Door het behandelen van blokkades die tijdens de pre- en perinatale periode (= voor en na de geboorte) zijn ontstaan, komt er heel veel in beweging.
Er kan (eindelijk) geheeld worden; spanningen van die tijd worden losgelaten. De behandeling werkt heel ontspannend, mensen vallen er geregeld bij in slaap!
De Verbroken Verbinding massage is voor iedereen die de verbinding (die door pre- en perinatale patronen is beschadigd of verbroken) met zichzelf wil herstellen, maar is ook geschikt ter heling van de band tussen moeder en kind. Daarnaast wordt deze massage als zeer waardevol ervaren door vrouwen met een (nog niet vervulde) kinderwens.
De werking van de massage duurt nog enkele weken voort. Hierna zal blijken of de sessie voldoende ruimte heeft geboden voor de gewenste verandering en/of heling. In sommige gevallen is herhaling van de massage zeker aan te bevelen. Als er complicaties waren bij de geboorte van de moeder zelf en daarna bij die van haar kindje, bijvoorbeeld. In dat geval behandel ik de moeder altijd als eerste. Daarna pas het kindje.

Tactile behandeling

Bij een Tactile behandeling (gericht op de sensorische informatieverwerking van de huid) wordt d.m.v. zachte aanrakingen het stresssysteem in je hersenen tot rust gebracht. Hierdoor kan je (weer) een gevoel van veiligheid en rust in je lijf ervaren. Als je (steeds meer) ‘in je hoofd’ zit, helpt dit om je hier-uit te halen. Het doet je je realiseren dat hier ook nog een lijf bij hoort!
Voor deze behandeling maak ik gebruik van het protocol zoals ik dat heb geleerd tijdens de MNRI® scholing op het gebied van ‘Tactile Integration’.
Ik was op dat moment 20 weken zwanger en heb deze behandeling toen zelf ook kunnen ontvangen met hier en daar een aanpassing vanwege mijn zwangere buik. Dit werkte prima!
Je kan deze behandeling dus ook ondergaan als je zwanger bent.
Voor meer informatie over MNRI® verwijs ik graag naar de site van de Masgutova Methode in Nederland

Uit je hoofd terug naar je gevoel

Wil je deze behandeling zelf ook eens ervaren?

Ik weet uit eigen ervaring hoe goed het je kan doen!

Bars behandeling

Bij een Bars behandeling worden er 32 punten op je hoofd aangeraakt die verschillende energiebanen (Bars) in je hoofd met elkaar in verbinding brengen. Door deze zachte aanrakingen wordt je persoonlijke ‘harde schijf’ gereset en worden negatieve emoties, gedachten, overtuigingen en oordelen opgeruimd. Dit creëert ruimte in je hoofd en rust in je lichaam. De energie gaat weer stromen door je hoofd en je lijf (en het effect van deze sessie kan in de weken erna zelfs nog groter worden)!
Ik heb mijn eerste scholing om Access Bars Practitioner te worden, gevolgd tijdens mijn laatste zwangerschap. Ik had een lovende post van iemand uit mijn netwerk gelezen n.a.v. haar eerste class. En vroeg haar of het mij ook zou kunnen helpen om van een bepaalde overtuiging af te komen aangaande bevallen. De eerste keer dat ik ging bevallen, had ik het op meerdere momenten moeilijk gehad maar de persfase was me het meest bijgebleven. Ondanks dat mijn tweede bevalling rustiger verliep, was er ook hierbij weer spanning in die laatste fase. Dit had geresulteerd in een bepaalde overtuiging, die ik meenam naar mijn derde bevalling. Er zat geen angst op, maar ik zocht naar een manier om het vertrouwen in mijn eigen kunnen te vergroten. En dit (b)leek een hele mooie manier! En dat enkel door te ontvangen. De transformatie na mijn eerste Bars behandeling… Wauw! En de bevalling? Geen tijd meer voor een ritje naar het ziekenhuis, dochterlief was er binnen no time! Geen overtuiging meer die dat kon tegenhouden.
En ik mocht mijn dochtertje gewoon meenemen naar de twee classes erna! Met haar 11 weken lag ze heerlijk op mijn borst of in haar nestje tijdens het (zelf) ontvangen van de behandeling en zat ze in de draagzak als ik er een gaf. Ze sliep er heerlijk op…

Een Bars behandeling kan aan zowel volwassenen als kinderen worden gegeven.

Zelfs de allerkleinsten kunnen al behandeld worden! Mocht je bijv. een baby hebben die veelvuldig huilt; niet lekker in zijn/haar vel zit; slecht slaapt; veel onrust vertoont; overactief is en/of geregeld boos dan wel driftig kan zijn, dan zou het een goed idee kunnen zijn om een keer zijn/ haar Bars te laten runnen. Ook als een baby een pittige start gekend heeft, kan een Bars behandeling helpen ter heling. Ook baby’s laten dan los wat hen niet langer dient. En het gaat bij baby’s ook nog eens sneller! Ik heb dit zelf gezien bij en mogen ervaren met mijn jongste. En nu ze wat ouder is, vraagt ze er ook uit zichzelf om als ik de oudste twee behandel. “Dat wil ik ook!”

Maar deze behandeling is er ook voor moeders met baby’s. Mocht je kindje zich tijdens de behandeling melden voor een voeding dan maken we hier tijd en ruimte voor. Voel je welkom, ook als je borstvoeding geeft (en niet kolven kan of wil)!

Filmpjes over Access Bars

Beeldend introductiefilmpje met tekst en uitleg (in het Nederlands): https://www.youtube.com/watch?v=-BY_W0RrTV0
Wat een Bars behandeling voor je zou kunnen betekenen (in het Engels): https://www.youtube.com/watch?v=NdkHzeqjWr8&feature=emb_logo
Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van een Bars behandelinghttps://www.youtube.com/watch?v=DgGbFRjqQPk&feature=emb_logo
Lees hier meer over het onderzoek van Neurowetenschapper Dr. Jeffrey L. Fannin.