Wat een Bars behandeling voor zwangere vrouwen kan doen

Afrekenen met oude overtuigingen

Mijn laatste zwangerschap heeft ervoor gezorgd dat ik begin 2017 aan mijn eerste Acces Bars Class deelnam. Ik had een paar weken daarvoor een hele lovende post van iemand uit mijn netwerk gelezen n.a.v. haar eerste class. En vroeg haar of het mij evt. ook zou kunnen helpen om van een bepaalde overtuiging af te komen aangaande de bevallingen van mijn oudste twee. Bij de eerste bevalling lukte het me – ondanks de kennis die ik hierover had opgedaan bij de opleiding Oefentherapie Cesar – niet om tijdens de persfase adequaat te persen. Ik ondervond veel stress op dat moment, omdat ze te kennen hadden gegeven dat onze kleine man ‘zo snel mogelijk geboren moest worden’. De verpleegkundige hielp al een handje mee door op mijn buik te duwen. Ik wist niet wat me overkwam, voor mijn gevoel was ik de regie kwijt. Ook die over mijn lichaam. En dat zorgde voor paniek bij mij. Uiteindelijk lukte het me om mijn focus van buiten terug naar binnen te brengen en zo wist ik me te herpakken. Gevoelsmatig duurde dat echter wel lang, waardoor ik naar mijn idee een tijd uit verbinding was met mijn zoon. Vlak na zijn geboorte werd hij ook nog eens voor een controle bij me weggehaald. Toen dat was afgerond, moesten we allebei bekomen van wat er daarvoor allemaal was gebeurd. Het moment waarop je het liefst hebt dat moeder en kind elkaar goed in de ogen kunnen kijken, was daardoor niet optimaal. Terwijl het een belangrijk moment is voor de hechting! Ze noemen het niet voor niets een van de kritische fasen hiervan. Eentje waarvan het belang in mijn optiek meer gewicht zou mogen krijgen. Gelukkig kan hier later alsnog aandacht aan gegeven worden! Waarover meer in een andere – toekomstige – blog.

Het gevoel dat ik aan mijn eerste bevalling overhield, was toch dat ik het niet helemaal goed had gedaan. Dat gevoel bleef aanwezig, ook al zei de verloskundige die ik bij de laatste afspraak zag dat de bevalling volgens de gynaecoloog goed gegaan was. Twee jaar later was ik weer zwanger en toen was ik al voordat ik bevallen moest, met die laatste fase bezig in mijn hoofd. Zou het nu wel goed gaan? Ik wist dat het belangrijk was dat ik ontspannen zou blijven. Dat ging me tijdens die bevalling vrij goed af. En toch was er ook bij mijn tweede bevalling weer paniek op het laatst. De verloskundige twijfelde aan de kleur van het vruchtwater. Gelukkig mocht zij mij wel blijven begeleiden. De dienstdoende gynaecoloog vond het op het laatst echter niet snel genoeg gaan en ging zich erin mengen. Op nogal directe wijze. Gevolg: stress! Weer wist ik niet meteen hoe adequaat te persen. Gevoelsmatig faalde ik opnieuw.

Enkel door te ontvangen

Dit resulteerde in een bepaalde overtuiging, die ik deels bewust en deels onbewust meenam naar mijn derde bevalling. Er zat geen angst op, maar ik was wel op zoek naar een manier om het vertrouwen in mijn eigen kunnen te vergroten. En dit (b)leek een hele mooie manier! En dat enkel door te ontvangen. Dat deed ik tijdens die class maar liefst twee keer. En tijdens het geven van een behandeling, werkt deze ook door op jouzelf (als iets met je resoneert). Wat ik me het meest herinner hiervan? De rust in mijn hoofd! De piekermolen was tot stilstand gekomen… En wat een gevoel van ruimte! Zeer welkom want ik had dan wel gas teruggenomen qua werk, mijn dagen waren alsnog goed gevuld.

In toelating

Ik ben de Bars met regelmaat blijven uitwisselen en leefde met vertrouwen toe naar de bevalling. En ik ben ervan overtuigd dat het aan de Bars te danken is dat ik het feit dat ik deze keer onverwachts eerder ging bevallen dan de vorige keren, kon ontvangen zonder stress of paniek. Ik was door een opmerking van de verloskundige bij de controle eerder op die dag niet in de veronderstelling dat het die dag gebeuren zou, maar dochterlief besloot anders. Ik wist de kalmte te bewaren, ook tijdens de persfase die zich vrijwel direct aandiende nadat ik was gaan liggen om te kijken hoe ver ik was. Ik had amper tijd om aan de positieve affirmaties te denken die ik hiervoor bedacht had, zo snel ging het! Ik werd er deze keer echter niet door overweldigd. Ik kon het toelaten en erin meegaan. En vervolgens was dochterlief er binnen no time! Geen overtuiging meer die dat kon tegenhouden.

En ik sta hier niet alleen in: Meer vrouwen die de Bars hebben laten doen tijdens hun zwangerschap meldden kortere en soepelere bevallingen! En er werd daarnaast ook melding gemaakt van minder zwangerschapsziekte.

Baby mee

En wat heel fijn was, is dat ik mijn dochtertje gewoon kon meenemen naar de twee classes erna! Met haar 11 weken lag ze op mijn borst of in haar nestje tijdens het (zelf) ontvangen en als ik een behandeling gaf, hield ik haar dichtbij me in de draagzak. Ze sliep er heerlijk op… En ik kon haar hongersignalen zo meteen opvangen. Helemaal top!

(Opnieuw) kiezen

Ik zou nu ook zelf classes mogen geven. Ik heb erover nagedacht, maar besloten om me vooralsnog op het geven van een-op-een behandelingen te richten. Dat past het beste bij wat ik nu wil en kan doen binnen de tijd die ik voor mijn praktijkvoering heb. Een van de dingen die ik in de classes van Access Bars heb geleerd, is echter dat je altijd weer opnieuw kan kiezen! Dus wellicht maak ik over een tijdje wel de keuze om daarvoor te gaan. Time will tell. ♡

#accessbars #momentvoorjezelf #ontspanning #ookalsjezwangerbent #noggrootsereffect #reset #ruimteinjehoofd #rustinjelijf #aanrader #metbabybenjeookwelkom

 

RvG | Copyright 2020

Interesse in een Bars behandeling? Neem voor meer informatie contact met me op!
Tip: Mocht je twijfelen of het wat voor je is, dan kan je ervoor kiezen om eerst een afspraak te maken voor een zgn. teaser (een verkorte behandeling van 30 minuten). Als je vervolgens binnen 14 dagen een vervolgafspraak voor de Bars maakt, ontvang je deze behandeling tegen gereduceerd tarief.