De verbinding tussen moeder en kind of die met jezelf/een ander

Gisterochtend sloop ik om 07:15 uur het huis uit. Of eigenlijk het appartement van mijn ouders, waar niet alleen zij nog op één oor lagen maar ook dochterlief nog slapend in het campingbedje lag. Ik had mezelf ervan moeten weerhouden om nog een laatste blik op haar te werpen. Straks werd ze wakker… Zo sterk als onze verbinding (en haar gewaarzijn) is.

Tool na(ast) Geboorte In Kaart

Mijn ouders zouden die dag op haar en haar broers – die zij later op de dag van school zouden halen – passen. Ik was de middag ervoor naar de Achterhoek gereden en reed gisteren van daaruit naar Brabant. Aan het einde van de dag zou ik weer huiswaarts keren. Een driehoek bestaande uit grote afstanden. Maar niet zomaar. Er stond namelijk iets heel bijzonders op de planning: het aanleren van de Verbroken Verbinding Massage. Een onwijs mooie tool om na(ast) Geboorte In Kaart in te zetten! Met deze (voet)massage kunnen blokkades uit de pre- en perinatale periode worden opgespoord en opgeheven. Hierdoor komt er ruimte voor verandering, waardoor de verbinding tussen moeder en kind (of die met jezelf of een ander persoon) kan worden hersteld.

Lichtheid

Ik heb de massage eerst zelf mogen ervaren: heel speciaal! Aan iedereen werd gevraagd welk woord er in je opkwam n.a.v. deze ervaring. In mijn geval was dat ‘lichtheid’. Het was daarnaast ook een hele fijne massage om te ontvangen, heel ontspannend vond ik het. En het werkt ook nog ‘n tijdje door.

Uniek

Vervolgens heb ik de massage ook zelf gegeven. Bijzonder om te bemerken dat deze goed bleek te passen bij het geboorteverhaal! Zo zal elke massage er – ondanks het protocol – weer anders uit komen te zien. Doordat je je afstemt op de persoon en zijn/haar verhaal. Iedereen is anders. En dat geldt ook voor geboorteverhalen. Stuk voor stuk uniek!

#verbrokenverbindingmassage #maatwerk #afstemming #helend #ontspannend #ruimte #verandering

 

RvG | Copyright 2020

Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je weten wat deze massage voor jou en/of je kind(je) kan betekenen?